Details
Wijnflessen uren voor het drinken open maken of een wijn overschenken in karaf zijn de klassieke manieren om een wijn "lucht" te geven. De aroma's in wijn ontwikkelen zich sneller en tannine wordt wat zachter nadat de wijn in contact komt met zuurstof, anders gezegd: Uw wijn is smaakvoller en aangenamer door beluchting na het openen van de fles. De klassieke methoden zoals hierboven beschreven zijn echter tijdrovend. De œophile beluchter is ontworpen om het proces van beluchten te versnellen. Schenk uw wijn door de beluchter in uw wijnglas of karaf om maximale aroma's te ontsluiten en geniet! De œnophile wijnbeluchter heeft een uniek ontwerp gebaseerd op het Venturi effect, vernoemd naar de Italiaanse Giovanni Battista Venturi. Zodra een vloeistof zoals wijn door een buis vloeit die versmalt tot een nauwere diameter, zal bij de inlaat van de versmalling een hogere druk ontstaan. Dit drukverschil zorgt voor een versnelling van de vloeistof in de verweiding erachter waardoor de vloeistof sneller stroomt. Door het aanbrengen van een dubbelwandige cup zal door de versnelling zuurstof worden ingezogen in de wijn. Reinigen gaat simpel doordat de cup kan worden uitgenomen. Deze œnophile wijn beluchter inclusief standaard wordt geleverd in een zwarte geschenkdoos met een display kaart met informatie ingesloten, depot filter, siliconen dock en fluwelen zakje.
Extra informatie
Land | Nederland |
---|---|
Producent | œnophile |