Bestel je op werkdagen voor 12:00: Morgen in huis.
Geen verzendkosten voor orders boven de €100,00
Producenten

Cantine Paradiso

Seen 3 of the 3 products

Cantine Paradiso werd opgericht in 1954 door Angelo Paradiso. Hij was één van de vele boeren die na de tweede wereld oorlog richting Puglia trok. In deze tijd was dit gebied erg arm. Angelo trouwde jong en kreeg vier kinderen. Zijn passie voor het maken van wijnen is overgeslagen op de volgende generaties. Cantine Paradiso is als familiebedrijf een van de wijnhuizen die de wijnen uit Puglia op de kaart heeft gezet.

Puglia is een groot uitgestrekt gebied (ca. 350 km) dat de onder andere de hele hak van Italie in beslag neemt. Veel grote wijnproducenten zijn hier gevestigd en bij elkaar maken zij ongeveer 7,5 miljoen hectoliter per jaar aan wijn. De wijnen uit deze streek stonden niet altijd bekend als de beste wijnen, voorheen werden de druiven uit Puglia vaak verkocht aan wijnboeren in andere streken waar de druif werd gebruikt om andere wijnen te versterken. De laatste jaren is de streek in opmars en komen er hier steeds meer mooie wijnen vandaan.

In Puglia wordt relatief vroeg geoogst, door het hete klimaat en een vroeg beginnende zomer beginnen de meeste wijnboeren half augustus met oogsten. Doordat de bodem deels bestaat uit Terra Rossa met een onderlaag van kalksteen genieten de meeste wijngaarden van een erg goede ondergrond.

Sangiovese en Trebbiano zijn de druiven die het meeste groeien in Puglia, toch zorgen de druivensoorten Primitivo, Negroamaro en Greco voor de meest interessante wijnen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »