Bestel je op werkdagen voor 12:00: Morgen in huis.
In NL geen verzendkosten voor orders boven de €100,00
Producenten

Jérôme Chezeaux

Seen 1 of the 1 products

Domaine Jérôme Chezeaux

De oorsprong van de wijnactiviteit van het domaine voert terug tot 1930 en werd gecreëerd door de heer Julien Misserey. In 1971 richtten zijn dochter Chantal en haar man Bernard Domaine Bernard Chezeaux op. De familieactiviteit ontwikkelde zich met de marketing van de eerste flessen. Na zijn studie aan de wijnschool in Beaune, trad hun zoon Jérôme in 1987 samen met zijn vader toe tot het familielandgoed. In 1993, na de dood van zijn vader, volgde Jérôme hem op en richtte hij Domaine Jérôme Chezeaux op. Op zijn beurt verhoogde hij de activiteit door vooral de exportverkoop te ontwikkelen. In 2001 voegde zijn vrouw Pierrette zich bij hem en werd het landgoed uitgebreid met de komst van nieuwe appellations. Na het behalen van de wijnschool, een ervaring in Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten, kwam in 2016 hun dochter Lyse bij hen.

Het landgoed ligt in het dorpje Premeaux-Prissey, op een steenworp afstand van de stad Nuits-Saint-Georges. Het familiewijnhuis werd gebouwd in 1971. In 2019 werd een uitbreiding uitgevoerd om de arbeidsomstandigheden te verbeteren en te optimaliseren.

Het landgoed beslaat een oppervlakte van 11,6 hectare uitsluitend aan de Côte de Nuits, met name in de gemeenten Premeaux-Prissey, Nuits-Saint-Georges, Vosne-Romanée en Vougeot.

De diversiteit van de wijngaard van het landgoed Jérôme Chezeaux maakt het mogelijk om 16 verschillende appellations aan te bieden tegen een reeks prijzen aangepast aan alle marktsegmenten.
De oogst gebeurt uitsluitend met de hand voor de appellations Regional, Village, 1er Crus en Grands Crus. Een eerste sortering vindt plaats in de wijngaard en vervolgens bij aankomst in de kelders op een sorteertafel. De oogst wordt 100% ontsteelt en vervolgens in vaten geplaatst waar het gedurende 3 tot 4 dagen een koude maceratie ondergaat. De vattingtijd varieert tussen 18 en 21 dagen.

Malolactische gisting en rijping van de wijnen worden uitgevoerd in eikenhouten vaten met 30% nieuwe vaten per appellatie. Het bottelen vindt plaats na 18 tot 24 maanden rijping.
Rode Nuits-Saint-Georges hebben vrijwel altijd een intense en donkere kleur. De aroma's zijn krachtig en complex. Ze combineren kersen, zwarte bessen, bont, truffel en vaak kruiden. Ze behoren tot de meest tanninerijke in de Bourgogne. De harmonie van de tannine-rondheid zorgt voor volle en stevige wijnen.

De Vosne-Romanée wijnen worden vooral gekenmerkt door elegantie. Hun zachtheid domineert, ondersteund door vrij discrete tannines en een lichte zuurgraad. Deze vlezige wijnen, met een zeer goede persistentie, zijn zeer aromatisch, waarbij hun typiciteit de aroma's van kersen, aardbeien en kreupelhout benadrukt.

De Clos de Vougeot wijnen zijn harmonieuze, gedistingeerde, elegante wijnen, met een dieprode kleur. Ze vallen op door hun intense boeket

Winestore Frans van den Hoogen 9,6 / 10 - 55 Reviews @ Webwinkelkeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »