Bestel je op werkdagen voor 12:00: Morgen in huis.
Geen verzendkosten voor orders boven de €100,00
Producenten

Spier

Seen 10 of the 10 products

Het huis Spier in Stellenbosch heeft een historie die terug gaat tot 1692. De huidige eigenaars, de familie Enthoven toverden Spier vanaf 1993 om in een Fair Trade Farm waar organisch wordt gewerkt. Spier was de eerste Zuid Afrikaanse producent die werd erkent door WIETA, (Wine Industry Ethical Trade Association). Er wordt sterk gewerkt op duurzaamheid, zakendoen met integriteit, respect en eerlijkheid en dat is door het hele bedrijf terug te vinden.

Op het landgoed staan veel gebouwen gebouwd in Cape-Dutch Architecture met zijn karakteristieke gevels (Gabels). Op Spier zijn wel 21 verschillende gevels terug te vinden, allen volledig gerestaureerd. De Ultrapremium wijn serie “21 Gabels” dankt zijn naam hieraan.

Aan de farm is in 2000 een schitterende hotel met congress faciliteit toegevoegd. Hierbij zijn meerdere restaurants waar gewerkt wordt met producten van de farm. Al het afvalwater van het hotel en 95% van het organisch afval wordt hergebruikt op de farm. Kuddes koeien zorgen voor het begrazen en bemesten. Dat geldt tevens voor de welzijns kippen die door de wijngaarden scharrelen en leven van de voor de wijngaard schadelijke larven. Hierdoor kan met minder pesticiden worden gewerkt en drinken we uiteindelijk meer zuivere wijnen. Naast druiven voor de wijnproductie teelt Spier groenten en fruit van eigen grond die samen met het zuivel en vlees van de dieren wordt verwerkt in de restaurants van het hotel. Naast het wijnproeflokaal is tevens een winkel waar allerlei heerlijkheden worden verkocht, hier kan een mand worden gevuld waarmee je vervolgens in de tuinen op het landgoed of in de wijngaarden kunt picknicken.

De Enthoven familie is gepassioneerd van kunst en ondersteund jong talent, Hun werken worden ten toon gesteld op het landgoed, het hotel, conferentie ruimten en restaurants. De Spier Art Collection is een van de grootste hedendaagse Zuid-Afrikaanse kunst collecties.

Voor de productie van wijnen is geïnvesteerd in moderne faciliteiten, Grote RVS tanks waar wijnen onder gecontroleerde temperatuur kunnen gisten en een machtige vaten kelder waar, waar nodig, wijnen in alle rust kunnen rijpen en het hout een extra dimensie toevoegt aan de smaak van de wijn. Een team van ervaren wijnmakers onder leiding van Frans K Smith draagt zorg voor de productie en opvoeding van de wijnen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »