Bestel je op werkdagen voor 12:00: Morgen in huis.
In NL geen verzendkosten voor orders boven de €100,00
Producenten

Roland Lavantureux

Seen 6 of the 6 products

Domaine Roland Lavantureux

Domaine Roland Lavantureux, gevestigd in Lignorelles, is een familiedomein waar generaties wijnboeren elkaar jarenlang hebben opgevolgd van vader op zoon.
David en Arnaud, tweemaal verkozen tot beste jonge wijnboeren in de Bourgogne, bestendigen vandaag de geschiedenis van de familie.

Van Oudsher was de wijngaard slechts een onderdeel van de landbouwactiviteiten van hun voorgangers en de geproduceerde wijn werd gedronken door familie en vrienden.
Marine en Gervais, hun grootouders van vaderskant, begonnen de wijnen van het domein te verkopen in “feuilettes” (vaten van 132 liter, typisch voor Chablis) in Auxerre en Parijs.
Roland was de eerste die de wijnen bottelde in 1979. Op dat moment gaf hij zijn naam aan het domein. Samen met Brigitte hebben onze ouders het domein vervolgens uitgebreid van 5 hectare naar 20 hectare en hebben ze het bedrijf verder ontwikkeld in Frankrijk en in het buitenland.
Sinds 2010 blijven Arnaud en David de geschiedenis van het domein schrijven met de uitbreiding van de kelder in 2012, vooruitlopend op de nieuwe projecten van het domein: het overnemen van de teugels van een ander familiedomein (gecreëerd door onze grootouders van moederskant) in Bourgogne Epineul en Bourgogne Tonnerre. De eerste flessen van de 50+ jaar oude wijnstokken zijn in 2020 op de markt gebracht!

In de wijngaard en in de kelder is hun werk gebaseerd op het volgende principe:

Het terroir van de verschillende percelen maximaal tot uitdrukking te laten komen in de wijn en ze vervolgens op te voeden op een stijl die wellicht meer past bij de witte wijnen de Côte de Beaune.  Levendige Chablis geproduceerd uit duurzame wijngaarden, met een specifieke wijnbereiding afhankelijk van elke jaargang.

We waarderen de bijdragen van zowel tanks als vaten tijdens de opvoeding van onze wijnen. De in tanks gerijpte wijnen behouden hun frisheid en fruit, terwijl de rijping op vat ons in staat stelt om complexiteit en diepte aan te brengen. Het aandeel tanks en vaten hangt af van elke cuvée en de specifieke kenmerken van elke vintage. Het houtgebruik past wellicht wat meer bij de witte wijnen uit de Côte de Beaune, de wijnen worden hierdoor complexer met in de smaakaanzet meer romigheid en in de finale meer de ziltigheid die de Chablis kenmerkt.

We maken ze zo, gewoon omdat we dat zelf lekker vinden, antwoord Arnaud desgevraagd.

 

Winestore Frans van den Hoogen 9,6 / 10 - 55 Reviews @ Webwinkelkeur
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »